0

آموزش خرید دامنه برای وب سایت

دامنه ها

برای راه‌ اندازی یک وب‌ سایت، ما به مجموعه ‌ای از پیش نیازها احتیاج داریم، که برای شروع یک کسب ‌و ‌کار سنتی یا به عبارتی دیگر یک فروشگاه فیزیکی نیز، نیاز داریم. البته، تفاوت‌ های جزئی بین این دو وجود دارد. برای راه‌ اندازی یک کسب ‌و ‌کار آفلاین، اولین چیزی که شما به آن نیاز دارید، یک مکان با آدرس و مکان مشخص است که مشتریان شما می ‌توانند به آنجا بروند و از شما محصول یا خدماتی را خریداری کنند و هزینه ‌ای را به شما پرداخت کنند. با ما هرماه باشید تا با آموزش خرید دامنه در انواع مختلف شما را راهنمایی کنیم.

آموزش خرید دامنه

برای راه‌ اندازی یک وب ‌سایت نیز به همین شکل است. شما باید نامی را برای وب ‌سایت خود انتخاب کنید تا مشتریان و کاربران هدف شما فقط با داشتن نام سایت، بتوانند وارد کسب ‌و‌ کار آنلاین شما شوند. (برای مثال، نام برند ما “وبیچِ” است.)

پس از اینکه شما یک آدرس برای وب ‌سایت خود انتخاب و ثبت کردید، هر فردی که نام وب ‌سایت شما را بشناسد و آن را در مرورگر خود وارد کند، می ‌تواند سایت شما را ببیند. ما به این نام در حوزه وب، به طور معمول دامنه، دامین یا همان نام آدرس وب‌ سایت (Domain Name) می ‌گوییم. به عنوان مثال، دامنه سایت ما، webiche.ir است.

روش عملی ثبت دامنه

برای ثبت دامنه، کافی است به وب‌ سایت ‌های ثبت دامنه یا به عبارت دیگر Registrarها مراجعه کنید و دامنه خود را ثبت کنید. شاید بپرسید “Registrarها چه هستند؟” در پاسخ باید بگوییم که Registrarها در واقع وب ‌سایت ‌هایی هستند که معمولا نمایندگی از وب‌ سایت‌ های اصلی ثبت دامنه در سراسر جهان را دارند. شما می ‌توانید به هر کدام از این وب ‌سایت ‌ها مراجعه کنید و به راحتی دامنه خود را ثبت کنید.

برای مثال، در ایران، پسوند دامنه ‌ای با نام IR. وجود دارد که بسیاری از وب ‌سایت ‌ها با آن راه ‌اندازی شده ‌اند. همچنین، مرکز ثبت دامنه ‌های ملی ایران (یعنی IR.)، وب ‌سایتی با آدرس NIC.IR دارد. شما می‌ توانید با ورود به این وب ‌سایت، دامنه ‌هایی با پسوند IR. برای خود ثبت کنید.

انواع دامنه ها

در فضای اینترنت، ما با انواع مختلفی از دامنه ‌ها روبرو هستیم. برای نمونه، اگر شما در هند زندگی می ‌کنید و قصد دارید یک وب‌ سایت مرتبط با هند راه ‌اندازی کنید، می ‌توانید از پسوند خاص این کشور یعنی “in.” استفاده کنید. یا حتی اگر در روسیه زندگی می ‌کنید، پسوند “ru.” پسوند اختصاصی کشور روسیه است.

سوال مطرح شده این است که آیا یک فرد که در خارج از ایران زندگی می‌ کند، می‌ تواند دامنه ‌ای با پسوند “in.” را ثبت کند؟ یا حتی آیا فردی که در خارج از ایران زندگی می ‌کند، می ‌تواند دامنه ‌ای با پسوند “IR.” را ثبت کند؟ پاسخ به این سوال “بله” است.

به علاوه، دامنه ‌هایی وجود دارند که به عنوان دامنه‌ های بین ‌المللی شناخته می‌ شوند، که متمایز از دامنه ‌های ملی هر کشور هستند. برخی از این دامنه ‌ها شامل: .com, .net, .org و غیره می ‌باشند. مهم است بدانید که این دامنه ‌های بین‌ المللی تحت نظر هیچ کشور یا دولت خاصی نیستند، بلکه تحت نظر نهادهای خاصی قرار دارند که به شما اجازه ثبت آسان دامنه ‌های بین‌ المللی را می‌ دهند.

دامنه IR ثبت کنیم یا دات کام

اگر شما نیز پس از خواندن این مقاله، با این سوال مواجه شده ‌اید که “آیا باید دامنه IR. را ثبت کنیم یا com.؟”، باید بدانید که این موضوع کاملا به شما بستگی دارد. انتخاب پسوند دامنه از هیچ قانون خاصی پیروی نمی‌ کند و بسته به سلیقه، حوزه کاری شما و سایر عوامل، متغیر است.

یکی از جنبه ‌های مهم در زمان ثبت دامنه، بودجه شما است. به عنوان مثال، هزینه ثبت یک دامنه با پسوند IR. در حال حاضر تنها 60 هزار تومان است، در حالی که هزینه یک دامنه با پسوند com. تقریبا 11 دلار یا معادل 550 الی 700 هزار تومان است. (البته، این قیمت ‌ها با توجه به نرخ تغییرات دلار ممکن است متغیر باشد.)

همچنین، در زمان ثبت دامنه، باید مطمئن شوید که دامنه ‌ای را انتخاب می‌ کنید که قبل از شما کسی آن را انتخاب نکرده باشد. زیرا دامنه هر وب ‌سایتی منحصر به فرد است و مخصوص همان وب‌ سایت است. به عنوان مثال، شما نمی ‌توانید دامنه ‌هایی مانند wpbato.ir یا google.com را خریداری کنید، زیرا قبلا شخص یا شرکتی این دامنه ‌ها را ثبت کرده است.

چگونه دامنه خود را ثبت کنیم

در ابتدا، شما باید عبارت “ثبت دامنه” را در موتور جستجوی گوگل جستجو کنید. سپس، از بین تعداد زیادی از وب ‌سایت‌ هایی که خدمات ثبت دامنه را ارائه می ‌دهند، یکی را انتخاب کنید. در نهایت، شما می‌ توانید به راحتی دامنه خود را در وب‌ سایت انتخاب شده ثبت کنید.

همان‌ طور که قبلا نیز اشاره شد، وب‌ سایت اصلی برای ثبت دامنه ‌های با پسوند IR.، وب ‌سایت ایرنیک با آدرس nic.ir است. اما به دلیل هزینه ‌های بالای ثبت دامنه در این وب ‌سایت، ما تنها در ایرنیک یک ثبت ‌نام ساده انجام خواهیم داد تا بتوانیم در سایر وب‌ سایت ‌ها، دامنه خود را ثبت کنیم.

وب سایت ایرنیک برای ثبت خرید دامنه

برای شروع فرآیند ثبت نام، کافی است از بخش “مشخصه‌ های شناسه” وارد بخش “ساختن شناسه کاربری” شوید و فرآیند ثبت نام را انجام دهید. نیازی به نگرانی نیست، زیرا مراحل ثبت نام در این وب ‌سایت بسیار ساده است. شما می‌ توانید با ارسال برخی از مدارک شخصی خود، مانند اسکن کارت ملی و شناسنامه، به راحتی ثبت نام کنید. پس از تایید احراز هویت شما توسط این وب‌ سایت و دریافت شناسه ایرنیک خود، شما قادر خواهید بود دامنه وب‌ سایت خود را در هر شرکتی رسما ثبت کنید.

برای ثبت دامنه “com.” چه باید کرد

خوشبختانه، برای ثبت نام دامنه ‌های جهانی مثل “.com”، لازم نیست که حتما حساب کاربری در وب‌ سایت ایرنیک داشته باشید. کافیست به یکی از سایت ‌های ثبت دامنه مراجعه کنید و دامنه مورد نظر خود را ثبت کنید. در انتخاب شرکت ثبت دامنه نیازی به حساسیت به خرج دادن نیست و باید بدانید که معمولا ثبت دامنه تاثیر چندانی بر سرعت وب‌ سایت ندارد. پس وقت خود را تلف نکنید و همین حالا دامنه خود را ثبت کنید.

آموزش خرید دامنه “.IR”

یک نکته مهم این است که همواره تلاش کنید دامنه خود را در وب‌ سایت ‌هایی ثبت کنید که کاملا قابل اعتماد هستند، این کار باعث می ‌شود که دامنه شما به راحتی به فرد دیگری فروخته نشود و امنیت حفظ شود. معمولا وب ‌سایت ‌هایی که در صفحه اول جستجوی گوگل قرار دارند، معتبر و قابل اعتماد هستند و شما می‌ توانید به راحتی اطلاعات خود را در آن ‌ها وارد کنید و مراحل ثبت دامنه را پیش ببرید.

گام اول: ابتدا به گوگل بروید و عبارت “ثبت دامنه” را جستجو کنید. سپس از بین سه لینک اول، یکی را انتخاب کنید و به وب‌ سایت مربوطه بروید.

جستجو برای خرید دامنه

گام دوم: سپس در وب‌ سایت ثبت کننده دامنه انتخاب شده (مثلا سایت ایران سرور) ثبت نام کنید و به پنل کاربری خود وارد شوید.

وب سایت ایران سرور برای خرید دامنه

گام سوم: پس از ورود به حساب کاربری خود در وب ‌سایت ایران سرور، به بخش “دانلود ها” بروید و بر روی گزینه “ثبت دامنه جدید” کلیک کنید تا به مراحل ثبت دامنه بپردازید.

ثبت دامنه جدید

گام چهارم: در مرحله بعد، شما باید آدرس دامنه وب‌ سایت خود را در قسمت جستجوی دامنه وارد کنید. اگر دامنه مورد نظر شما آزاد بود، می ‌توانید آن را به سبد خرید خود اضافه کنید و سپس بر روی دکمه “ادامه خرید” کلیک کنید.

فاکتور خرید دامنه

گام پنجم: پس از فشردن دکمه “ادامه خرید”، شما وارد صفحه ‌ای مشابه صفحه زیر خواهید شد. در ابتدا باید شناسه ایرنیک خود که از وب‌ سایت nic.ir دریافت کرده ‌اید را در قسمت جستجو وارد کنید. سپس بر روی دکمه “ادامه” کلیک کنید.

ثبت نهایی خرید دامنه

گام نهایی: در این مرحله، شما باید فرآیند پرداخت و واریز هزینه ثبت دامنه را انجام دهید. توجه داشته باشید که پس از انجام این مراحل، دامنه شما فقط رزرو می ‌شود و ثبت نهایی نمی‌ شود. چراکه دامنه ‌های “.ir” مانند سایر دامنه ‌های بین المللی مثل “.com” به صورت فوری ثبت نمی ‌شوند. شما باید مدت کوتاهی صبر کنید تا دامنه مورد نظرتان توسط ایرنیک تایید شود. پس از تایید، دامنه به صورت نهایی ثبت می ‌شود و شما مالک آن خواهید بود.

به طور معمول، تایید دامنه “.ir” حدود 24 تا 48 ساعت زمان می ‌برد. پس از تایید دامنه، شما یک ایمیل با عنوان “دامنه شما تایید شد” از ایرنیک دریافت خواهید کرد. این ایمیل نشان می ‌دهد که دامنه شما به صورت نهایی ثبت شده است و شما می ‌توانید شروع به طراحی وب ‌سایت خود کنید.

در حالی که منتظر تایید دامنه هستید، می ‌توانید به مرحله بعدی یعنی خرید فضای میزبانی برای کسب و کار اینترنتی خود بپردازید. این مرحله بسیار مهم است زیرا فضای میزبانی یا هاست، جایی است که وب ‌سایت شما روی آن قرار می ‌گیرد و کاربران اینترنتی می‌ توانند به آن دسترسی پیدا کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.