0

SSL چیست و چه کاربردی دارد

secure sockets layer

SSL یا “Secure Sockets Layer” یک پروتکل امنیتی است که برای ارتباطات اینترنتی استفاده می‌شود. با استفاده از SSL، اطلاعات ارسالی بین مرورگر و وب‌سایت رمزگذاری می‌شود تا از هرگونه دسترسی غیرمجاز جلوگیری شود. استفاده از گواهی SSL برای وب‌سایت‌ها به معنای تضمین امنیت و حفاظت اطلاعات حساس کاربران است. این گواهی به صورت یک فایل دیجیتالی ارائه می‌شود و توسط یک شرکت معتبر صادر می‌شود. وقتی که یک وب‌سایت از SSL استفاده می‌کند، آدرس آن با “https://” آغاز می‌شود و یک قفل یا نشانه قفل در مرورگر نمایش داده می‌شود، که این نشانگر ارتباط امن با وب‌سایت است. به طور کلی، SSL اطمینان از اینکه اطلاعاتی که بین کاربر و وب‌سایت انتقال می‌یابد، محافظت می‌شود و از دسترسی‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کند.

 

SSL چیست؟

SSL یا لایه سوکت‌های امن، یک پروتکل امنیتی برای برقراری ارتباط امن بین دو کامپیوتر است. این پروتکل از رمزگذاری داده‌ها استفاده می‌کند تا از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی کاربران جلوگیری کند. برای وب‌سایت‌هایی که از SSL استفاده می‌کنند، یک قفل سبز در نوار آدرس مرورگر نمایش داده می‌شود.

برای فعال کردن SSL بر روی وب‌سایت یا وب‌اپلیکیشن خود، نیاز به گواهی SSL دارید. این گواهی یک فایل داده کوچک است که امنیت ارتباط بین وب‌سایت و مرورگر را فراهم می‌کند. خرید SSL به منظور تأیید هویت وب‌سایت و رمزگذاری اطلاعات ارسالی از طریق آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اقدامات امنیتی از اهمیت بسیاری برخوردارند و به جلوگیری از حملات هکرها که به دنبال ورود به وب‌سایت یا دزدیدن اطلاعات کاربران هستند، کمک می‌کنند.

ssl

به چه دلیل سایت ما به SSL نیاز دارد؟

در گذشته داشتن گواهی SSL برای وب‌سایت‌های تجاری که پرداخت‌ها آنلاین را پردازش می‌کردند، واجب و ضروری بود، اما امروزه انتظار می‌رود تمام انواع وب‌سایت‌ها این گواهی را داشته باشند. در واقع، داشتن گواهی SSL از چند نظر ارزشمند است:

افزایش امنیت وب سایت

هدف اصلی گواهی SSL ایجاد امنیت بیشتر برای وب‌سایت‌ها است و تمامی وب‌سایت‌هایی که اطلاعات حساسی جمع‌آوری می‌کنند، به این امنیت نیاز دارند؛ ازجمله وب‌سایت‌هایی مانند فروشگاه‌های اینترنتی که مشتری را به وارد‌کردن اطلاعات کارت بانکی و مشخصات مهمی همچون نام و آدرس ملزم می‌کنند یا وب‌سایت‌های پزشکی که اطلاعات خصوصی بیماران را می‌گیرند یا هر وب‌سایت دیگری که به درج فرم مشخصات شخصی افراد مانند شماره تلفن فرد و یا تاریخ تولد نیاز دارد. اگر یک هکر این اطلاعات را ردیابی کند، می‌تواند به‌ آسانی از آنها سوءاستفاده کند.

جلب اعتماد بازدید کنندگان

حفظ امنیت وب‌سایت، هم از‌ لحاظ اخلاقی کاری درست است و هم باعث جلب اعتماد به کسب‌و‌کار می‌شود. بسیاری از افراد از ساز‌و‌کار گواهی SSL آگاه‌اند و می‌توانند آن را تشخیص دهند، اگر ببینند که وب‌سایتتان این گواهی را دارد، احساس راحتی و اعتماد بیشتری می‌کنند.

بهینه شدن وب سایت برای انجام سئو

یکی از مهمترین مزایا، تأثیر SSL در سئو است. با داشتن SSL، می‌توانید از خزنده‌های گوگل امتیاز بیشتری بگیرید و رتبه بهتری را در صفحه نتایج گوگل کسب کنید. این امر نشان می‌دهد که حفظ امنیت کاربر قبل از هر چیز برایتان مفید است و باعث بهبود سئو شما می‌شود.

SSL چگونه کار می کند؟

زمانی‌که به وب‌سایتی وارد می‌شوید و محتوای آن صفحه را مشاهده می‌کنید، در‌واقع اطلاعات آن صفحه از سرور وب‌سایت به مرورگر شما ارسال می‌شود. SSL یک نوع فایل رمزگذاری است که در این ارتباط بین سرور و مرورگر وجود دارد و جلوی دسترسی هر چه به اطلاعات رد و بدل شده بین سرور و مرورگر را برای هر شخص ثالثی می‌گیرد. زمانی‌که وب‌سایت با SSL مجهز باشد، مرورگر آن را تشخیص داده و هویت وب‌سایت را تأیید می‌کند.

 

چه اطلاعاتی در گواهینامه SSL وب سایت ثبت می شود؟

همان‌طور‌که گفتیم، درون گواهینامه SSL اطلاعاتی است که مرورگر آن‌ها را می‌خواند و به وب سایت شما تأییدیه می‌ دهد. این اطلاعات که در گواهی SSL موجود است شامل موارد زیر می شود:

  • نام دامنه ‌سایت
  • سازمان و یا شخصی که گواهینامه SSL برای آن صادر شده است
  • مرجع صدور گواهینامه و امضای دیجیتالی آن‌ها
  • تاریخ صدور گواهینامه و تاریخ انقضای آن
  • کلید عمومی گواهی که نیمی از آن معادله برای رمزگذاری و رمزگشایی داده‌هاست و نیم دیگرش را کلید خصوصی زیرپوشش قرار می‌دهد.

آدرس امن وب سایت با استفاده از ssl

مزایای استفاده از SSL در وب سایت

افزایش امنیت وب سایت

باید پذیرفت که افراد ثالثی مانند هکرها به‌احتمال فراوان می‌توانند اطلاعاتی که در اینترنت منتشر می‌شوند را شنود کنند. هدف اصلی گواهینامه SSL رمزگذاری اطلاعات به‌نحوی است که صرفاً گیرنده اصلی بتواند آن را دریافت و مشاهده کند. در واقع، با رمزگذاری کردن داده‌ ها، کاراکترهای تصادفی در محتوای اصلی ایجاد می شود و همین امر موجب می ‌شود که حتی اگر هکری به هر طریقی بتواند به اطلاعات دسترسی پیدا کند، نتواند آنرا درک کند. پس با استفاده از این پروتکل امنیتی می شود از داده های حساس سایت مثل شناسه های کاربری همراه با رمز های عبور و از همه مهمتر اطلاعات حساب های بانکی کاربران وب سایت محافظت کرد.

جلوگیری از فیشینگ اطلاعاتی

بعضی وقت ها ممکن است کاربران سایت شما با ایمیل‌های فیشینگ که معمولا در قالب تبلیغ یا لینک تأیید اطلاعات برایشان ارسال می‌شود، مواجه بشن و با کلیک‌ کردن روی آن‌ لینک ها، به وب ‌سایتی دیگری هدایت شوند. یکی از اهداف مخرب این ایمیل‌ها، جمع‌آوری اطلاعات مهم مانند اطلاعات کارت‌های اعتباری افراد است.

مسئله این است که این وب‌سایت‌ها هرگز نمی‌توانند گواهی SSL روی خود داشته باشند و با فرض اینکه کاربران شما به این وب‌سایت‌ها مراجعه کنند، از آن‌جا که خبری از گواهی SSL نیست، قطعاً اطلاعات حساس خود را هم وارد نخواهند کرد. با این وجود، شما به ‌عنوان صاحب کسب ‌و ‌کار باید در اندیشه امنیت ایمیل‌هایی که از سمت سایت شما ارسال میشوند نیز باشید.

احراز هویت وب سایت

یکی دیگر از کارکرد های SSL، تضمین رسیدن محتوای مد نظر به همان سرور اصلی است. برای این منظور، SSL از یک گواهی سرور (Server Certificate) استفاده می‌کند. این گواهینامه به عنوان یک عنصر مابین مرورگر شخص بازدیدکننده و سرور های SSL، اطمینان حاصل می‌کند که ارائه ‌دهنده گواهی SSL نیز مورد ‌اعتماد است.

امکان استفاده از پرداخت آنلاین

داشتن درگاه پرداخت مطمئن یکی از الزامات اصلی در بسیاری از وب‌سایت‌ها، به‌خصوص وب‌سایت‌های فروشگاهی است. درگاه‌های پرداخت نیز باید از گواهی SSL با رمزگذاری حداقلی ۱۲۸ بیتی استفاده کنند؛ بنابراین، بدون نصب گواهی SSL مناسب روی سایت، نمی‌توانید درگاه پرداخت داشته باشید.

سهولت استفاده از آن

از دیگر مزایا گواهینامه SSL ، سهولت فعالسازی و استفاده از آن در وب سایت است. کاربر نیز به نصب نرم‌افزار احتیاجی ندارد و فقط کافی است URL وب‌سایت مدنظرش را که از این پروتکل استفاده می‌کند، در تب آدرس مرورگر خود وارد کند تا بصورت ایمن به آن لینک دسترسی پیدا کند.

 

معایب استفاده از SSL برای وب سایت

 هزینه بالا

علی رقم اینکه امروزه بسیاری ازمجموعه ها انواع مختلفی از گواهینامه های SSL را به مشتریان خود ارائه می دهند، برخی از کسب ‌و ‌کارها همچنان ترجیح می‌ دهند تا از گواهی های SSL پولی استفاده کنند. در این‌ صورت، باید بابت صدور و تأیید این نوع از گواهی‌ها، مبالغی را به‌صورت سالانه پرداخت کنید.

افت سرعت وب سایت

با فعال کردن گواهینامه SSL بر روی وب سایت ، عملکرد سایت به دلیل فرایند رمزگذاری ای که انجام می شود کاهش خواهد یافت. با‌ این ‌حال، کاهش عملکرد وب سایت بسیار ناچیز است و فقط در سایت هایی که بازدید کنندگان در لحظه بیشتری دارند به چشم می آید. البته این مشکل را می توان با استفاده از سرورهای قدرتمند برطرف کرد.

تاریخ انقضا

هیچ‌ کدام از انواع گواهی‌های SSL به ‌صورت  مادام العمر و یا بدون تاریخ انقضا نیستند. پس جدای از اینکه از کدام مدل از گواهینامه های SSL استفاده می کنید باید مراقب تاریخ انقضای آن باشید. وگرنه کاربر در حین دسترسی به وب‌ سایت، با خطای ایمن ‌نبودن آن مواجه خواهد شد و بی‌اعتمادی به ‌وجود خواهد آمد که پیش ‌تر درباره آن صحبت کردیم.

امنیت وب سایت

 

جمع بندی

در این مقاله از وبلاگ وبیچِ، به سوال “گواهی SSL چیست؟” به صورت مختصر و مفید پاسخ داده و مزایا و معایب استفاده از آن را نیز مطرح کردیم. به عنوان نکته پایانی باید به شما بگوییم که هکرها همیشه در کمین نفوذ به وب سایت شما هستند تا ارتباطات شما را در فضای اینترنت بخوانند، مگر اینکه شما داده‌های تان را رمزنگاری کنید.

پس سعی کنید در تمام اقدامات آنلاینی که انجام می‌دهید، به مجهز بودن آن سایت به SSL دقت کنید و اگر خودتان نیز وب‌سایت دارید، برای ایمن تر شدن سایت‌تان اقدام کنید. با این همه تفاسیر و ارائه توضیحات در مقاله “SSL چیست و چه کاربردی دارد” شاید بتوان گفت؛ گرفتن گواهی نامه SSL جزو ضروریات سایت به حساب می‌آید و حتماً برای دریافت آن اقدام کنید.

 

SSL چیست؟

SSL یا لایه سوکت‌های امن، یک پروتکل امنیتی برای برقراری ارتباط امن بین دو کامپیوتر است. این پروتکل از رمزگذاری داده‌ها استفاده می‌کند تا از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی کاربران جلوگیری کند.

به چه دلیل سایت ما به SSL نیاز دارد؟

داشتن گواهی SSL برای وب‌سایت‌ها اهمیت بسیاری دارد. این گواهی امنیت بیشتری را برای وب‌سایت فراهم می‌کند، اعتماد بازدیدکنندگان را جلب می‌کند و همچنین بهبود سئو وب‌سایت را فراهم می‌کند.

SSL چگونه کار می‌کند؟

زمانی‌که وب‌سایت با SSL مجهز باشد، ارتباطی که بین سرور و مرورگر برقرار می‌شود، از طریق رمزگذاری داده‌ها تأمین می‌شود. این باعث می‌شود تا فقط مرورگر و سرور بتوانند اطلاعات را دریافت و مشاهده کنند، در حالی که هر شخص ثالثی نمی‌تواند به آنها دسترسی پیدا کند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.