0

وردپرس چیست؟ آموزش نصب وردپرس

وردپرس چیست

سیستم مدیریت محتوا

برای اینکه بتوانید یک وبسایت موفق با فروش بالا داشته باشید ، همانند یک فروشگاه فیزیکی باید یک ویترین و یک دکور زیبا برای وبسایت خود طراحی کنید. همانطور که در فروشگاه فیزیکی فروش بدون داشتن مغازه و دکور امکان پذیر نیست رد وبسایت هم به همین شکل می باشد.

در گذشته برای طراحی یک دکور و ویترین برای نمایش محصولات فروشگاه، بسیار سخت تر از زمان حال بود چراکه باید برای کوچکترین قسمت این طراحی، کده نویسی زیادی انجام میشد. اما در حال حاضر با روی کار آمدن سیستم های مدیریت محتوا (cms) این عمل بسیار راحت تر شده و با کمی زمان گذاشتن برای یادگیری این سیستم ها، میتوانید خودتان نیز این طراحی را باب میل و سلیقه خود انجام داده و راه اندازی کنید.

شکل گیری CMS ها

همانطور که اشاره شد، در گذشته برای اعمال کوچکترین تغییری در سایت نیاز به دانستن کد نویسی بود که انجام این امر را بسیار سخت می کرد، چراکه تعداد کسانی که این کدنویسی ها را بلد بودند کم بود و قاعدتا برای مالکان وبسایت ها پیدا کردن این افراد سخت و انجام تغییرات بسیار پر هزینه بود. سایت های قدیمی به صورت استاتیک بودند و از زبان نشانه گذاری HTML استفاده می کردند.

اما در حال حاضر به این شکل نیست، چراکه برنامه نویسان با یک حرکت انقلابی وارد میدان شدن و ساختار وب دینامیک را استارت زدند. اولین تغییر در وب دینامیک ، بوجود آمدن سیستم های مدیریت محتوا بود که به وسیله آنها میشد بدون کوچکترین نیاز به کدنویسی، یک وبسایت را طراحی کرد و به مرحله عملکرد رساند. در ابتدا سیستم های مدیریت محتوا انحصاری بودند و برای استفاده از آنها نیاز بود که هزینه ای پرداخت کرد.

سیستم مدیریت محتوا وردپرس

مدت نه چندان زیادی از روی کار آمدن وب دینامیک و سیستم های مدیریت محتوا نگذشته بود که آقای مت مولنوگ در یک سفر شخصی نیاز به یک سیستم مدیریت محتوا ساده ولی در عین حال کارآمد را حس کرد. بنابراین دست به کار شد و یک سیستم مدیریت محتوا جدید ایجاد کرد و آنرا به صورت رایگان در اختیار همگان قرار داد. در ابتدا این سیستم b2 نام داشت که بعد گذشت زمان به وردپرس تغییر نام داد. نکته جالب توجه و انقلابی این سیستم این بود که از همان ابتدا به صورت رایگان در اختیار همه افراد دنیا قرار گرفت.

در حال حاضر بیش از 1.3 میلیارد وبسایت در دنیا وجود دارد که از این تعداد بیش از 455 میلیون با وردپرس ساخته شده اند. یعنی چیزی حدود 43 درصد از کل وبسایت های ساخته شده در دنیا! در بین این وبسایت ها هم نوع فروشگاهی، شرکتی، شخصی، دولتی، مجله ای و… به چشم می خورد.

جالب است بدانید این درصد در بین سایت های ایرانی 70 درصد می باشد و این نشانه محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا در کشور ما می باشد.

مشهور ترین و پربازدیدترین سایت های ساخته شده با وردپرس در دنیا

  • zillow.com
  • realtor.com
  • blog.ted.com
  • jquery.com
  • news.microsoft.com
  • thesun.co.uk
  • bbcamerica.com
  • blender.org
  • tripadvisor.com/blog
  • Whitehouse.gov
  • و…

 

مزایای وردپرس نسبت به دیگر سیستم های مدیریت محتوا

  • رایگان
  • کاملا قابل انعطاف
  • تعداد بسیاربالای پلاگین ها
  • کاملا به صرفه برای طراحی یک سایت
  • رابط کاربری ساده و همه پسند
  • توسعه‌دهندگان بسیار زیاد در سطح دنیا
  • آموزش های فراوان در سطح وب
  • متن باز بودن این سیستم

 

آموزش نصب وردپرس

برای دانلود فایل نصبی وردپرس ابتدا وارد سایت wordpress.org می شویم و همانند تصویر اقدام به دانلود فایل آخرین نسخه وردپرس می کنیم.

دریافت آخرین نسخه وردپرس

پس از کلیک بر روی دکمه Get WordPress ، بر روی دکمه Download WordPress می زنیم تا جدیدترین نسخه این سیستم مدیریت محتوا را دانلود کنیم.

دانلود آخرین ورژن وردپرس

نصب بر روی هاست دایرکت ادمین

پس از دانلود فایل نصبی وردپرس، باید وارد کنترل پنل دایرکت ادمین هاست خود شوید و به قسمت File Manager در System Info & Files ورود کنید.

هاست دایرکت ادمین

سپس وارد پوشه public_html می شویم. در این پوشه تمامی اطلاعات محتوایی سایت ما قرار می گیرد. پس از ورود به این پوشه با کلیک بر روی آپلود فایل، اقدام به آپلود کردن فایل نصبی وردپرس که در مرحله قبل دانلود کردیم می کنیم.

 

پوشه روت اصلی

آپلود

بعد از اینکه آپلود فایل تمام شد باید فایل زیپ آپلود شده را Extract کنیم. بعد از اینکار می توانیم فایل زیپ را پاک کنیم.

اکسترکت کردن فایل در هاست

سپس وارد پوشه وردپرس می شویم و تمامی محتویات آنرا به یک مرحله قبل (یعنی پوشه public_html ) منتقل می کنیم. بعد از این انتقال میتونیم پوشه وردپرس را نیز پاک کنیم.

انتقال محتوا موجود

برگشت به روت اصلی

اکنون با وارد کردن آدرس سایت خود در مرورگر وارد نصب وردپرس می شویم. در این مرحله باید زبان مورد نظر خودمون رو انتخاب کنیم و بر روی ادامه کلیک کنیم. بعد از عبور از این مرحله ، نیاز به اطلاعات دیتابیس خودمون داریم. پس باید به کنترل پنل هاست برگردیم و یک دیتابیس بسازیم.

مرحله اول نصب وردپرس

آموزش ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین

برای اینکار از قسمت Account Manager وارد بخش MySQL Management می شویم.

ایجاد دیتابیس

سپس بر روی CREATE NEW DATABASE کلیک کرده و وار بخش ساخت دیتابیس می شویم.

دکمه ساخت دیتابیس

 

خب در این قسمت می خواهیم یک پایگاه داده یا همون دیتابیس بسازیم تا داده‌های وب‌سایتمان در داخل آن قرار بگیرد؛ در این قسمت باید یک نام، یک یوزرنیم و یک پسورد برای دیتابیس خودمون انتخاب کنیم و پس از اینکار بر روی دکمه CREATE DATABASE می زنیم.( برای ایجاد پسورد پیشنهاد می شود یک پسورد تصادفی و قدرتمند انتخاب کنید که برای اینکار صرفا با کلیک بر روی آیکون تاس می توانیم اینکار را به سیستم بسپاریم. حتما قبل از رفتن به مرحله بعد پسورد ایجاد شده را کپی کنید. )

نام، یوزرنیم و پسورد

حالا به نصب وردپرس بر میگردیم . اینجا باید اطلاعات دیتابیسی که ایجاد کردیم را وارد کنیم و بر روی فرستادن کلیک کنیم. در مرحله بعد هم اگر اطلاعات پایگاه داده را به درستی وارد کرده باشید، گزینه راه اندازی نصب نمایان می شود که باید بر روی آن کلیک کنیم.

مرحله دوم نصب وردپرس

سپس وارد صفحه‌ ی زیر می شوید که باید برخی از اطلاعات اولیه مربوط به وبسایتتان را در آن وارد نمایید. (نمایش به موتورهای جستجو: اگر می خواهید در حال حاضر صرفا بر روی طراحی و محتوای اولیه وب‌سایت خود تمرکز کنیدپیشنهاد می کنیم تیک این گزینه را بزنید.)

مرحله سوم نصب وردپرس

و در پایان نیز بر روی دکمه “راه‌اندازی وردپرس” کلیک کنید تا وردپرس شما به صورت کامل نصب شود. حالا بر روی دکمه ورود کلیک کنید.

پس از این که وارد صفحه ورود وب‌سایت خود شدید. (که آدرس آن مشابه می باشد :example.com/wp-admin)،‌ کافی است نام کاربری و رمز عبور وب‌سایت را که در مرحله قبل وارد کردید تایپ کنید تا وارد پیشخوان زیبای وردپرس بشوید.

ورود به وردپرس

نصب بر روی هاست سی پنل

برای نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل، ابتدا باید وارد کنترل پنل سی پنل هاست خود شوید و از قسمت Files وارد File Manager شوید.

هاست سی پنل

سپس وارد پوشه public_html می شویم و با کلیک بر روی upload، اقدام به آپلود کردن فایل نصبی وردپرس می کنیم.

روت اصلی هاست

آپلود کردن فایل در سی پنل

بعد از اینکه آپلود فایل تمام شد باید این فایل را Extract کنیم. بعد از اینکار می توانیم فایل زیپ را پاک کنیم.

فایل فشرده

آدرس دهی به فایل

سپس وارد پوشه اکسترکت شده می شویم و تمامی محتویات آنرا به یک مرحله قبل (یعنی پوشه public_html ) منتقل می کنیم. بعد از این انتقال نیز میتوانیم پوشه وردپرس را پاک کنیم.

انتقال دادن پوشه

آموزش نصب دیتابیس در سی پنل

اکنون با وارد کردن آدرس سایت خود در مرورگر می توانیم وارد مراحل نصب وردپرس شویم. اما اگر خاطرتان باشد نیاز به یک دیتابیس هم داشتیم. برای ایجاد دیتابیس رد هاست سی پنل، از بخش Databases بر روی MySQL® Database Wizard کلیک می کنیم.

انتخاب MySQL

در این مرحله باید نام دیتابیس را انتخاب کنیم.

نام دیتابیس

اینجا همانند دایرکت ادمین، باید یک یوزرنیم با پسورد قدرتمند ایجاد کنیم.

یوزرنیم دیتابیس

در مرحله بعد تیک ALL PRIVILEGES را میزنیم و در انتهای صفحه بر روی Next Step کلیک می کنیم.

دسترسی ها

مرحله آخر

دیتابیس ما با موفقیت ایجاد شد . حالا دقیقا مشابه توضیحات قبلی نصب وردپرس را کامل می کنیم.

پایان

تبریک می گوییم به همین راحتی توانستید وردپرس را بر روی سایت خود نصب کیند. از حالا همه اتفاقات هیجان انگیز شروع به رخ دادن می کنند.

 

 

چرا وردپرس به عنوان یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا شناخته می‌شود؟

وردپرس به دلیل رایگان بودن، انعطاف‌پذیری بالا، تعداد بیشماری از افزونه‌ها و پوسته‌ها، بهره‌وری بالا در زمان و هزینه برای طراحی وب‌سایت، رابط کاربری ساده و قابل استفاده، حضور فراوان توسعه‌دهندگان و آموزش‌های آنلاین، به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای ایجاد وب‌سایت مورد توجه است.

چرا این مقاله وردپرس را به عنوان یکی از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب بررسی می‌کند؟

این مقاله وردپرس را به عنوان یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا محبوب مورد بررسی قرار می‌دهد زیرا بر اساس آمارها، بیش از ۴۵۵ میلیون وب‌سایت از این CMS استفاده می‌کنند و بیش از ۴۳ درصد از کل وب‌سایت‌های ساخته شده در دنیا با آن ساخته شده است.

چه مزایایی برای استفاده از وردپرس در مقاله ذکر شده است؟

در مقاله، مزایایی مانند رایگان بودن، انعطاف‌پذیری بالا، تعداد بیشماری از افزونه‌ها و پوسته‌ها، بهره‌وری بالا در زمان و هزینه برای طراحی وب‌سایت، رابط کاربری ساده و قابل استفاده، حضور فراوان توسعه‌دهندگان و آموزش‌های آنلاین، و متن باز بودن وردپرس ذکر شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.